Advocaat bij politieverhoor per strafbaar feit

De noodzaak van de bijstand van een advocaat bij het politieverhoor verschil per strafbaar feit. Voor het ene feit zouden wij u eerder adviseren om u te laten bijstaan door een advocaat dan voor het andere strafbaar feit.

Advocaat bij politieverhoor nodig?

Of u de bijstand van een advocaat bij het politieverhoor nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren:

  1. Hoe mondig u zelf bent; maar ook hoe goed u zelf kunt inschatten wat u wel en niet kunt inschatten
    (N.B. overschatting is soms ook nog een gevaar; wanneer u niet precies de inhoud van het dossier kent, loopt een mondige verdachte soms het risico teveel te zeggen en daardoor in ‘de val’ van de politie te trappen
  2. Of u bestand bent tegen de druk van de politie?
  3. Hoe goed is uw juridische kennis met betrekking tot het strafbaar feit waarvan u wordt verdacht?
  4. Kunt u zelf een inschatting maken van de aanwezige bewijzen?

Om u voor te bereiden op het politieverhoor, kunt u tegenwoordig vooraf per strafbaar feit een uitgebreide informatiebrochure bestellen, maar het is de vraag of dit voldoende is. Zeker wanneer er een redelijke kans bestaat dat u later onschuldig wordt verklaard en dat de strafzaak daarom wordt geseponeerd of dat u wordt vrijgesproken, is ons advies om ALTIJD gebruik te maken van de bijstand van een advocaat. Het voordeel is namelijk dat u later alle kosten van rechtsbijstand vergoed krijgt via de Staat. Uiteindelijk hoeft u dus niets te betalen aan de advocaat; uw rechtsbijstand wordt later betaald door de Staat!

Advocaat nodig per strafbaar feit

Natuurlijk zijn er ook per strafbaar feit verschillen of de bijstand van een advocaat noodzakelijk is. Voor een verdenking van een ernstig delict wordt eerder bijstand geadviseerd dan voor een simpel delict. Wij zullen per strafbaar feit hier nog kort op ingaan.

Verhoor zedenpolitie

 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden