Politieverhoor technieken

De politie maakt tijdens het politieverhoor gebruik van verschillende technieken om een zwijgende verdachte te laten verklaren of om een verdachte vast te laten lopen op zijn eigen verklaring. Deze technieken worden ook wel verhoormethoden genoemd. Het is belangrijk dat u de verhoormethoden kent, zodat u tijdens het verhoor hierop voorbereid bent, en u kunt voorkomen dat de dingen gaat verklaren, die u eigenlijk op voorhand niet wilde zeggen. Wij zullen de belangrijkste verhoormethoden van de politie bespreken.

Overzicht technieken

Op deze website geven wij al een beknopt overzicht van de verschillende technieken die de politie gebruikt tijdens het verhoor. Het gaat om de volgende technieken:

  • Standaard verhoorstrategie
  • Neurolingdistisch programmeren (NLP).
  • Schuld maximaliseren of minimaliseren
  • Overrompelingsstrategie
  • Murwmakende strategie

Dit is nog slechts een beknopt overzicht van de verhoortechnieken. In de praktijk zien we nog een veelvoud van technieken waarvan de politie steeds weer gebruik van maakt om de door hen ‘gewenste’ verklaring te verkrijgen. Pas daar goed voor op!

Informatiebrochure

In de informatiebrochure “Politieverhoor algemeen, tips en trucs voor verdachten” wordt dieper ingegaan op deze technieken waar tijdens het politieverhoor gebruik van wordt gemaakt. Wij waarschuwen u voor bepaalde verhoortechnieken en adviseren u hoe u hier het beste mee om kunt gaan. U leest precies waar u allemaal mee te maken kunt krijgen, en hoe u hier mee om moet gaan.

 

< Terug naar Informatie verhoor politie
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden