Verhoor politie bij bedreiging

Heeft u een uitnodiging ontvangen van de politie voor een verhoor omdat u wordt verdacht van bedreiging of verwacht u binnenkort aangehouden te kunnen worden wegens bedreiging, dan hebt u nog tijd om verhoor bij de politie voor te bereiden. Hoewel u niet verplicht bent om na een uitnodiging op het verhoor bij de politie te verschijnen, is ons advies om hier wel op in te gaan, om in ieder geval te voorkomen dat u anders wordt aangehouden. Vooraf dient u wel contact op te nemen met een gespecialiseerde strafrechtadvocaat die u precies kan adviseren wat u wel en niet kan verklaren. In overleg met de advocaat bepaalt u de te volgen verdedigingsstrategie zodat een veroordeling mogelijk kan worden voorkomen.

Verhoor politie bij bedreiging

Het is belangrijk dat u het verhoor bij de politie zo goed mogelijk voorbereid. U moet weten in welke gevallen er sprake is van een strafbare bedreiging, welke bewijsregels er gelden om te komen tot een bewezenverklaring van bedreiging, welke vragen u kunt krijgen tijdens het verhoor bij  de politie, en welke verweren u later bij de rechter nog zou kunnen voeren. Wij zullen hier in het algemeen een advies geven hoe u het beste kunt handelen tijdens het verhoor bij de politie. Voor een concreet, op uw situatie toegesneden advies, adviseren wij echter om contact op te nemen met een bij ons netwerk aangesloten strafrechtadvocaat. 

Bewijs bedreiging

Het is voor het Openbaar Ministerie niet altijd even eenvoudig om te bewijzen dat een bedreiging heeft plaatsgevonden. Alleen wanneer er sprake is van een getuige, die het verhaal van aangever bevestigt, kan er voldoende bewijs bestaan om te komen tot een bewezenverklaring van bedreiging. Wanneer deze getuige er niet is, en het bewijs dus enkel bestaat uit de beschuldiging door de aangever, dan is ons advies om tijdens het verhoor bij de politie altijd een beroep te doen op uw zwijgrecht
Verder kan het bewijs voor een bedreiging worden geleverd met camerabeelden (bij bedreiging met een mes of vuurwapen), door sms- of whatsappberichten, e-mails, 

> Meer informatie bewijs bedreiging

Wanneer bedreiging 285 Sr.?

Niet iedere bedreiging, is ook een strafbare bedreiging. Het gaat er altijd om wat er precies is gezegd of gedaan en wat de bedoelingen hierbij waren. Wat bedoelde u precies te zeggen? Ook de omstandigheden waaronder de bedreigende woorden zijn gebezigd, Zijn er alleen dingen geroepen in emotie, of gaat het om een serieuze bedreiging, die de ander ook als zodanig heeft kunnen opvatten. Dit zijn allemaal vragen die van belang zijn om te beoordelen of er sprake is van een strafbare bedreiging.

> Meer informatie bedreiging 285 Sr.h

Advocaat nodig?

Indien u wordt verdachte van bedreiging, kunt u uw strafzaak bij ons aanmelden via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier. Wij zullen uw zaak dan doorverwijzen naar een gespecialiseerde advocaat. De advocaat neemt dan binnen 24 uur (tijdens werkdagen) contact met u op. In spoedgevallen, kunt u contact opnemen met het spoednummer dat u bovenaan de website ziet staan.

Mocht u worden aangehouden door de politie, dan kunt u gebruik maken van de consultatiebijstand van een gratis pro deo advocaat via ons StrafrechtadvocatenNetwerk. Maar ook wanneer u niet wordt aangehouden, blijven de kosten van rechtsbijstand beperkt doordat u via de website geniet van een extra voordelig honorarium, en bij vrijspraak of sepot hebt u bovendien recht op een volledige vergoeding van de kosten van rechtsbijstand. Uw advocaat kan daartoe een verzoekschrift indienen bij de rechtbank. 

 

 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden